22 iunie, 2020

Meditatii pentru luna Mai - Ziua 34


Regina Cerului în împărăția Voinței Divine. O nouă stea cu dulcea sa scânteie îi cheamă pe Magi să-l adore pe Isus. Epifania.


Sufletul către Mama sa Cerească: Iată-mă din nou, Mamă Sfântă, pe genunchii tăi materni. Dulcele Copil pe care îl strângi la sân și frumusețea ta răpitoare mă înlănțuiesc, astfel că nu mă pot îndepărta de tine. Dar astăzi înfățișarea ta este încă și mai frumoasă; mi se pare că durerea de la Circumciziune te-a făcut mai frumoasă. Privirea ta dulce privește în depărtare, să vadă dacă ajung persoane dragi ție, pentru că simți nerăbdarea de a-l face cunoscut pe Isus. Eu nu mă voi îndepărta de pe genunchii tăi, căci vreau să ascult și eu frumoasele tale lecții, astfel ca să-l pot cunoaște și să-l iubesc mai mult.

Lecția Reginei Cerului: Preaiubită fiică, tu ai dreptate să mă vezi mai frumoasă. Tu trebuie să știi că, atunci când l-am văzut circumcis pe Fiul meu și sângele curgând din rană, eu am iubit acel sânge, acea rană și am rămas dublu Mamă: Mama Fiului meu și Mama sângelui său și a durerii sale cumplite, astfel că am dobândit înaintea Divinității dublul drept de Maternitate, dublul drept de har pentru mine și pentru întregul neam omenesc. Iată de ce mă vezi mai frumoasă, Fiica mea, cât de frumos este să faci binele, suferind în pace din iubire pentru Cel care ne-a creat. Aceasta leagă Divinitatea de ființa umană care îi dă atât de multe, până o îneacă în haruri și iubire. Această iubire și aceste haruri nu știu să stea inactive, ci vor să alerge, să se dea tuturor, pentru a-l face cunoscut pe Cel care atât de mult le-a oferit. Iată pentru ce am simțit nevoia să-l fac cunoscut pe Fiul meu.

Acum, binecuvântata mea fiică, Divinitatea, care nu știe să refuze nimic pentru cei care-l iubesc, face să nască o nouă stea mai frumoasă și luminoasă sub cerul albastru, care cu lumina sa merge în căutare de adoratori, pentru a spune în muta sa scânteie întregii lumi: „s-a născut Cel care a venit să vă salveze! Veniți să-l adorați și să-l cunoașteți ca Salvatorul vostru!”. Dar, nerecunoștință umană, dintre atât de mulți, numai trei Persoane au fost atente și, fără să dea importanță sacrificiilor, s-au pus pe cale spre a urma steaua. Și, precum o stea conducea persoanele pe acea cale, așa erau și rugăciunile mele, iubirea mea, suspinele mele, harurile mele, care voiau să-l facă cunoscut pe Cerescul Copilaș, așteptatul tuturor secolelor; atât de multe stele coborau în inimile lor, le luminau mințile, îi conduceau sufletul lor, astfel că, fără să-l cunoască încă, îl iubeau pe Cel care îl căutau și grăbeau pasul pentru a ajunge să-l vadă pe Cel care atât de mult îl iubeau.


Preaiubita mea fiică, Inima mea de Mamă se bucura de fidelitatea, corespondența și sacrificiul acestor Regi Magi, de venirea lor ca să-l cunoască și să-l adore pe Fiul meu. Dar nu pot să-ți ascund un secret al durerii mele: dintre atât de mulți, abia trei; și, de-a lungul secolelor, de câte ori nu mi se repetă această durere și nerecunoștință umană!


Eu și Fiul meu nu facem altceva decât să apară stele, una mai frumoasă decât cealaltă, pentru a-i chema, pe cei care vor să-l cunoască pe Creatorul lor, pe unii la sfințenie, pe alții să iasă din păcat, pe care la eroismul unui sacrificiu. Dar vrei tu să știi care sunt aceste stele? O întâlnire dureroasă este o stea, un adevăr care se cunoaște este o stea, o iubire neînțeleasă de alte ființe umane este o stea; o răsturnare, o durere, o deziluzie, un noroc neașteptat, sunt atât de multe stele care fac lumină în mințile oamenilor, care mângâindu-i vor să-i facă pe ei să-l găsească pe Cerescul Copilaș care, în neliniștea iubirii și în amorțeala frigului, vrea un refugiu în inimile lor, pentru a se face cunoscut și iubit. Dar vai, Eu, care Îl țin în brațele mele, aștept în zadar ca stelele să-mi aducă ființele umane, spre a-l depune în inimile lor; iar Maternitatea mea devine restrânsă, blocată, căci, în timp ce sunt Mama lui Isus, sunt împiedicată să fiu Mamă tuturor și, pentru că nu sunt în jurul meu, nu îl caută pe Isus; stelele se ascund, iar ei rămân în Ierusalimul lumesc, fără Isus. Câtă durere, fiica mea, câtă durere! Trebuie comunicare, fidelitate și sacrificiu pentru a urma stelele, iar, dacă apare Soarele Voinței Divine în suflet, câtă atenție îi trebuie dată! Altfel se rămâne în întunericul vrerii umane.

Dar, fiica mea, Sfinții Regi Magi, cum au intrat în Ierusalim au pierdut steaua, dar cu toate acestea nu au încetat să-l caute pe Isus. Însă, cum au ajuns în afara orașului, steaua le-a apărut din nou și i-a condus cu bucurie la peștera din Betleem. Eu i-am primit cu o iubire de Mamă, iar dragul Copilaș i-a privit cu multă iubire și Maiestate, făcând să apară prin mica sa Umanitate, Divinitatea sa; de aceea, închinându-se, au îngenunchiat la picioarele sale, adorând și contemplând acea cerească frumusețe, L-au recunoscut ca adevăratul Dumnezeu și stăteau răpiți, extaziați, bucurându-se de el, așa încât Cerescul copilaș a trebuit să-și retragă Divinitatea sa în Umanitatea sa, altfel ar fi rămas acolo, fără să se miște de lângă picioarele sale divine. Deci, cum și-au revenit din extaz, au oferit aurul sufletelor lor, tămâia credinței și adorației lor, toată smirna ființei lor și al oricărui sacrificiu ar fi vrut, adăugând oferta darurilor externe, simbolul actelor lor interioare: aur, tămâie și smirnă. Dar iubirea mea de Mamă încă nu era mulțumită: a vrut să-l dea în brațele lor pe dulcele Copil, și oh, cu câtă iubire L-au sărutat și L-au strâns la pieptul lor! Au simțit anticipat în ei Paradisul.

Prin ei Fiul meu lega toate națiunile dornice să-l cunoască pe adevăratul Dumnezeu și punea în comun pentru toți bunurile Răscumpărării, întoarcerea la credință a tuturor popoarelor; se constituia Regele stăpânilor și, cu armele iubirii sale, a durerilor și lacrimilor sale, domnind peste toate, chema din nou Împărăția Voinței sale pe pământ. Iar Eu, Mama ta, am vrut să fiu prima Ucenică: i-am instruit, le-am spus lor istoria Fiului meu, iubirea sa arzătoare, m-am recomandat lor pentru a-L face cunoscut tuturor și, luând primul loc de Mamă și de Regină a tuturor Apostolilor, i-am binecuvântat, i-am făcut să fie binecuvântați de dragul Copil; apoi fericiți și cu lacrimi au pornit din nou spre regiunile lor. Eu nu i-am lăsat singuri, ci cu afecțiune maternă i-am însoțit, răsplătindu-i, îi făceam să-l simtă pe Isus în inimile lor. Cât erau de mulțumiți! Tu trebuie să știi că Eu atunci mă simt ca o adevărată Mamă, când văd că Fiul meu are domnia și stăpânirea, formând locuința sa perenă în inimile care Îl caută și Îl iubesc.

Acum, un cuvânt pentru tine, fiica mea: dacă vrei să-ți fiu ca o adevărată Mamă, fă-mă să-l depun pe Isus în inima ta: Îl vei încânta cu iubirea ta, Îl vei alimenta cu hrana voinței tale, pentru că El nu vrea altă hrană, ai să mi-L îmbraci cu sfințenia faptelor tale. Eu voi veni în inima ta și-l voi crește din nou împreună cu tine pe dragul meu Fiu și voi face pentru tine și pentru El misiunea de Mamă. Așa voi simți bucuriile pure ale fecundității mele materne. Tu trebuie să știi că, ceea ce nu începe de la Isus, ceea ce stă în interiorul inimii, pot fi și cele mai frumoase fapte externe, nu îmi vor plăcea niciodată, pentru că sunt goale de viața Fiului meu drag Isus.

Sufletul către Mama sa Cerească: Mamă sfântă, cât trebuie să-ți mulțumesc pentru că vrei să-l depui pe Cerescul Copilaș în inima mea! Cât sunt de bucuroasă! Oh, te rog, ascunde-mă sub mantia ta, astfel încât să-L văd doar pe Copilașul care stă în inima mea, formând din toată ființa mea un singur act de iubire din Voința Divină, să se mărească atât de mult, încât să mă umplu toată de Isus și să rămână din mine doar un văl care să-l ascundă.

Propunere: Astăzi, pentru a mă onora, vei veni de trei ori să-l săruți pe Cerescul Micuț și îi vei da aurul voinței tale, tămâia adorației tale, smirna durerilor tale și mă vei ruga să-L închid în inima ta.

Jaculatorie: Mamă Cerească, închide-mă în zidul Voinței Divine, pentru a-L alimenta pe dragul meu Isus.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu