02 mai, 2020

Introducere la Meditatii pentru luna Mai

FIAT! (Facă-se)

I.M.I.1

Apelul matern al Reginei Cerului

     Dragă fiică, simt nevoia irezistibilă să cobor din Cer, să-ți fac vizitele mele materne; iar dacă mă vei asigura de iubirea ta filială și fidelitatea ta, eu voi rămâne mereu cu tine în sufletul tău, să-ți fiu educatoare, model, exemplu și Mamă afectuoasă. Eu vin pentru a te invita să intri în împărăția Mamei tale, adică în Voința Divină, și bat la ușa inimii tale pentru ca tu să-mi deschizi...
1 Luisa în toate scrierile ei începe cu acest cuvânt latin „FIAT”, și nu este întâmplător. Și cu acest cuvânt („Așa să fie”) Dumnezeu a dat începutul tuturor Lucrărilor sale: Creația (Fiat lux!”, „Să fie lumină”, Gen 1,3), Întruparea Cuvântului (Fiat mihi secundum Verbum tuum”, „Fie mie după Cuvântul tău”, Lc 1,38), Răscumpărarea („...non mea voluntas, sed Tua fiat”, „Nu voința mea, dar a Ta să fie făcută”, Lc 22,42), Invocarea veniri Împărăției sale (Fiat Voluntas tua, sicut in Coelo et in terra”, „Facă-se Voia ta, precum în Cer așa și pe pământ”, Mt 6,10).
Acest cuvânt însumează în sine tot ceea ce Luisa a spus și a trăit, în același mod în care exprimă tot ceea ce face Dumnezeu, ba chiar, exprimă însăși Viața lui Dumnezeu, Actul său veșnic și absolut, expresie a Vrerii sale infinit de Sfânt.

       Voința Divină (este un substantiv care indică Substanța Sa, ceea ce este Dumnezeu), iar Vrerea sa Divină (este un verb, fie și un substantiv: care indică Viața Sa, ceea ce Dumnezeu face). Distincția dintre „voință” și „vrere” (chiar dacă de fapt coincid) este la fel cum este între „inimă” și „bătaia inimii”, sau între „motor” și, pornirea motorului”; sau între „izvor” și „râu”, vorbind mereu prin intermediul analogiei, un alt lucru ar fi încă efectul bătăii inimii, care este viața, sau motorul, care este de exemplu călătoria. În ceea ce privește „vrerea”, efectul pe care îl produce este „iubirea”. Și, dacă în Dumnezeu izvorul este Voința sa, iar râul este Vrerea Divină, apa acestui râu este Iubirea. Așa, Isus poate spune bine că „Iubirea este fiul Voinței Divine”, adică, este manifestarea și comunicarea sa. Așadar, cuvântul „Fiat”, pe care îl vom găsi mereu în paginile Luisei, în general exprimă Vrerea Divină, Actul veșnic în care Dumnezeu este Cel ce este, și face tot ceea ce El face.
_________________________________



      Știi, cu însăși mâinile mele îți dau în dar această carte: ți-o ofer cu îngrijire maternă, pentru ca tu la rândul tău, citind-o, să înveți să trăiești Cerește, nu cum se trăiește pe pământ. Fiica mea, această carte este de aur: ea va forma averea ta spirituală care va fi și fericirea ta pământească. În ea vei găsi izvorul tuturor bunurilor: dacă ești slăbită vei dobândi puterea; dacă ești ispitită, vei dobândi victoria; dacă ai căzut în păcat, vei întâlni mâna milostivă și puternică care te va ridica din nou; dacă te simți mâhnită, vei găsi confort; dacă ești rece, vei găsi intermediul sigur pentru a te reîncălzi; dacă vei fi înfometată, vei gusta hrana delicioasă a Voinței Divine. Cu ea nu îți va lipsi nimic, nu vei mai fi singură, deoarece Mama ta îți va face o dulce companie și cu fiecare grijă maternă își va lua responsabilitatea pentru a te face fericită. Eu, Împărăteasa Cerească, mă voi gândi la toate nevoile tale, atâta timp cât tu vei fi de acord să trăiești unită cu mine.

     Dacă tu ai cunoaște preocupările mele, suspinele mele arzătoare chiar și lacrimile pe care le vărs pentru fiii mei! Dacă tu ai știi cum ard de dorința ca tu să asculți lecțiile mele toate despre Cer și să înveți să trăiești în Voința Divină! În această carte tu vei vedea minuni: vei găsi o Mamă care te iubește atât de mult, încât își sacrifică Fiul său iubit pentru tine, pentru a te face să trăiești din aceeași Viață pe care Ea însăși a trăit-o pe pământ. Deci, nu-mi da această durere, nu mă respinge; acceptă acest Dar al Cerului pe care ți-l dau; primește vizita mea, lecțiile mele...

Să știi că Eu voi vizita toată lumea, voi merge la fiecare individ, în toate familiile, în comunitățile religioase, în fiecare națiune, printre toate popoarele, și, dacă va fi necesar, le voi vizita pentru secole întregi, până când voi forma, ca Regină, poporul meu și, ca Mamă, pe fiii mei, care să cunoască și să facă să domnească peste tot Voința Divină.

      Iată-ți explicat scopul acestei cărți. Cei care o vor primi cu iubire vor fi primii fii fericiți care vor aparține împărăției FIATULUI Divin, iar Eu voi scrie cu caractere de aur numele lor în Inima mea maternă.

      Vezi, fiica mea? Însăși acea infinită Iubire a lui Dumnezeu a vrut să se folosească de mine în momentul Răscumpărării, pentru a face să coboare Cuvântul Veșnic pe pământ; acum mă cheamă din nou pe teren și îmi încredințează această sarcină dificilă, mandatul sublim de a forma pe pământ fiii împărăției Voinței sale Divine. Cu multă grijă maternă intru în acțiune și îți pregătesc calea care va trebui să te conducă în această împărăție fericită.

      În acest scop îți voi da sublime lecții cerești și în cele din urmă te voi învăța rugăciuni noi și speciale, prin care vei constrânge Cerul, Soarele, Creația, însăși Viața mea și pe cea a Fiului meu, toate faptele Sfinților, astfel ca, în numele tău, ei să obțină adorabila împărăție a Vrerii Divine. Aceste rugăciuni sunt cele mai puternice, pentru că amenință munca divină în sine. Prin mijlocirea lor Dumnezeu se va simți dezarmat și învins de ființa umană; fiind puternic acest ajutror, tu vei grăbi venirea regatului său foarte fericit și împreună cu mine vei obține ca Voința Divină să se facă precum în Cer așa și pe pământ, după cum este dorința Învățătorului Divin.
Curaj, fiica mea, fă-mă bucuroasă, iar Eu te voi binecuvânta.

Rugăciune către Regina Cerului pentru fiecare zi a lunii Mai


      Regină Imaculată, Mama mea Cerească, vin pe genunchi tăi materni pentru a mă abandona ca fiica ta cea dragă în brațele tale, să-ți cer cu cele mai arzătoare suspine, în această lună consacrată ție, harul cel mai mare: pentru a mă admite să trăiesc în împărăția Voinței Divine. Mamă sfântă, Tu care ești Regina acestei împărății, admite-mă să trăiesc în ea ca o fiică a ta, astfel ca să nu mai fie nelocuită, ci locuită de fiii tăi. De aceea, Suverană Regină, mă încredințez ție, astfel ca să conduci pașii mei în Împărăția Vrerii Divine și, strângând mâna ta maternă, vei călăuzi toată ființa mea pentru a face viață perenă în Voința Divină. Tu îmi vei fi Mamă, iar Mamei mele îi încredințez voința mea, astfel ca să mi-o schimbi cu Voința Divină și așa voi putea fi sigură că nu voi ieși din împărăția sa. De aceea, te rog să mă luminezi pentru a mă face să înțeleg ce înseamnă Voința lui Dumnezeu.
Bucură-te Marie...
      Propunere pentru luna Mai:
      Dimineața, la miezul zilei și seara, adică de trei ori pe zi, să mergem pe genunchii Mamei noastre Cerești și să-i spunem: „Mama mea, te iubesc, dar iubește-mă și Tu și dă un strop din Voința lui Dumnezeu sufletului meu; dă-mi binecuvântarea ta, astfel ca să pot face toate acțiunile mele sub privirea ta maternă.  


Aceste texte sunt protejate de Dreptul de autor (Copyright) ©
Nu distribuiti mai departe fara a indica sursa (linkul si website-ul de unde ati copiat)

vointadivina.blogspot.com

www.facebook.com/VointaDivina

Grup Voința Divină
www.facebook.com/groups/537170457236043





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu